Chytej.cz

Vše o počasí

Předpověď je aktuální k 03.06.2024 12.00 SELČ

03.06.2024 12.00 SELČ

Předpověď počasí pro Českou republiku na pondělí 3.6. a na úterý 4.6.2024

Předpověď na pondělí odpoledne a večer

Situace:
Nad střední Evropou se bude nadále udržovat brázda nižšího tlaku vzduchu. Později se k nám od západu začne rozšiřovat nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu.

Počasí (12–22):
Oblačno až zataženo, ,na většině území přeháňky, místy bouřky, ojediněle silné. V severozápadní polovině Čech srážky jen ojediněle a večer ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 18 až 22 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C. Slabý proměnlivý nebo severní vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:
V pomalu pohybujících se bouřkách se ojediněle vyskytnou přívalové srážky s možností lokálních záplav.

Tlaková tendence:
setrvalý stav, odpoledne slabý pokles, večer slabý vzestup

Předpověď na noc a úterý

Situace:
Od západu až jihozápadu se k nám rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. Počasí na Moravě a ve Slezsku ovlivní tlaková níže, která se bude zvolna přesouvat přes Slovensko k severovýchodu.

Počasí v noci (22–07):
V jihovýchodní polovině území oblačno až zataženo, místy občasný déšť, na severní Moravě a ve Slezsku i vydatnější, ojediněle bouřky. V severozápadní polovině území většinou polojasno, ojediněle přeháňky. K ránu ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 15 až 11 °C, v severozápadní polovině Čech 11 až 7 °C. Slabý severozápadní až severní vítr do 4 m/s, na východě vítr mírný 2 až 6 m/s.

Tlaková tendence:
setrvalý stav

Počasí přes den (07–24):
Oblačno až polojasno, ojediněle, na horách místy přeháňky. Ve východní polovině ráno a dopoledne až zataženo a místy déšť. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty 19 až 23 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C. Slabý severozápadní až severní vítr do 4 m/s se bude později měnit na západní až jihozápadní. Na východě zpočátku vítr mírný 2 až 6 m/s.

Tlaková tendence:
slabý až mírný pokles, večer slabý vzestup

Předpověď počasí

Slunce a měsíc

  • slunce vychází ve 04:58
  • slunce zapadá ve 20:58
  • přibližná viditelnost od 04:08
  • přibližná viditelnost do 21:48
  • Lunární kalendář / měsíční fáze /

Vodní stavy a počasí na světových revírech

Vodní stavy

Znáte-li adresu stránky, kde lze nalézt informace o dalších známých světových revírech, zašlete nám tuto informaci prosím na mail viz. kontakty